Bone of Contention – deelnemer 2023

Bone of Contention bestaat uit 5 personen:
  • Hilbrand vd Woude op drums,
  • Christiaan Beers op basgitaar,
  • Hermann Engelmann op slaggitaar,
  • Jeroen Jeeninga op solo gitaar,
  • Mark Jeeninga als zanger.

Hermann, Jeroen en Christiaan spelen al zo’n 10 jaar samen in de band Senserium, voornamelijk covers en instrumentale nummers, sommige met zang van Christiaan. Jeroen, een muzikaal wonderkind, was daarnaast ook bezig met het opnemen en bewerken van muziek, had ideeën voor zijn eigen nummers en werkte daaraan. Toen Jeroen in 2022 bij een andere coverband (Armada) kwam, ontmoette hij daar een goede drummer (Hilbrand). Eind vorig jaar stelde Jeroen Hermann, Christiaan en Hilbrand voor om een nieuwe band te starten, uitsluitend om aan zijn eigen nummers te werken, bijgestaan door Mark (de broer van Jeroen) als zanger. Ze hoefden er niet lang over na te denken, en zo is begin 2023 Bone of Contention ontstaan.

In het dagelijks leven is Hilbrand vd Woude chauffeur, Christiaan Beers nurse practitioner/verpleegkundig specialist, Hermann Engelmann zorgmedewerker, Jeroen Jeeninga magazijnmedewerker en Mark Jeeninga wiskundige.

‘Ljocht is fuort’ is het eerste nummer waaraan Bone of Contention heeft gewerkt. De muziek is geschreven door Jeroen en Mark heeft er een Engelse tekst voor geschreven. De Friese tekst komt van Christiaan. Het is geen vertaling van de Engelse tekst en heeft ook een ander onderwerp, maar het is er in sommige opzichten dichtbij gebleven. Ze hebben het dus samen geschreven. Het lied gaat over de reactie op een plotseling dreigend gebeuren, waarbij men reflexmatig in survivalmodus schiet. Denk aan de aardbevingen in Turkije en Marokko, of de oorlog in Oekraïne als er plotseling helikopters overvliegen en bommen laten vallen. Maar ook aan het paar dat bij de dokter komt waarbij aan een van beiden de uitslagen van een maligne, ongeneeslijke toestand wordt gegeven. Alles waar ze tot dat moment zeker van waren, valt plotseling weg, de grond zakt onder hun voeten vandaan. Alleen vechten, vluchten of bevriezen blijft over. Op zulke momenten lijkt het leven voorbij.

De muzieksmaak van de band is vrij breed. Ze houden bijvoorbeeld van metal, hardrock, progressive rock. Bands zoals Metallica, Megadeth, Saxon, Pink Floyd, Iron Maiden en meer.

Bone of Contention - Ljocht is fuort
Bone of Contention - Ljocht is fuort

Partners

LIET WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR ONZE PARTNERS: