Deun van Seun - winnaar tekstprijs 2023

Deun van Seun bestaat uit Jankobus Seunnenga – zang, gitaar, banjo en ukelele, Julian Dijkstra – gitaar, banjo en zang, Sander Veldman – ritmische wonderen op van alles (waaronder ook de zang). Deun van Seun is een semi-akoestisch 3-mans orkest, dat op vele plaatsen inzetbaar is: uw huiskamer, de lokale kroeg, dorpshuizen, festivals, etc. Ze speelden o.a. al op Lowlands, Paaspop, het Veenhoop-festival en 3e Keesdag in Tivoli Vredenburg.

Het repertoire bestaat uit eigen liederen, stampende country, oud-Hollandse krakers, lietsjes in ut Liwwadders en wat al niet meer. Het zijn liedjes die duiding geven aan dit aardse bestaan: Over liefde, dood en korfbal. Kortom, Deun van Seun neemt u mee naar hogere regionen (ook in de toekomst!). Naast een cd, heeft Deun van Seun ook een aantal prachtige, humoristische clips gemaakt, waaronder ‘Blitkrieg Bop’, ‘Kokosmacorona’ en ‘Lief laat ons…’

Ooit speelde Jankobus bij de, volgens muziekkrant Oor, beste punkpopband in Nederland, genaamd ‘Kobus gaat naar Appelscha’ en het mafste A.D.H.D.-duo ‘Pigmeat’. Jankobus won in 2022 de Ina Dammanprijs en kwam datzelfde jaar met zijn dichtbundel (met cd) ‘Slijpsteen’. Lust For Life Magazine: Dit is muziek op het snijvlak van folk en kleinkunst, gebracht door een man die zeker tot de meest oorspronkelijke talenten van de Friese muziekwereld gerekend mag worden. ****

Deun van seun wist in de finale van Liet 2023 de Gryt van Duinen-tekstprijs in de wacht te slepen met het lied: Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!

Waar gaat het lied over: Het beschrijft exact de autorit van m’n vorige huis in Leeuwarden (Aggemastate) naar Dokkum met alle hindernissen erin verwerkt, o.a. bedrempelde dorpkes en een loslopende koe bij Rinsumageast die waarschijnlijk ook op weg was naar Dokkum maar toch ergens anders in Dokkum eindigt dan dat de bedoeling was.

Deun van Seun - Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!
Deun van Seun - Een lied waarut bliekt dat suwel meens as dier graach naar Dokkum riedt, toch?!

Partners

LIET WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR ONZE PARTNERS: